30. huhtikuuta 2012

Karkausvappu

Mikäköhän ötökkä nyt minua pistänyt sillä olen kädet syyhyten kaivannut –leipomista! Ja kukkien istuttamista! Kukkajuttua en nyt ainakaan ymmärrä. Mutta leipominen sai ehkä potkaisun lauantaisilta Kädentaito-messuilta joilla olimme Haisulin kanssa. Ihastelin siellä taidokkaasti tehtyjä cupcakeja ja oli lähellä etten rynnännyt Lapsimessujen puolelle pikkukokkikouluun ja ruvennut leipomaan.



Sainkin äitienpäiväksi idean ja katsotaan saankohan toteutettua sitä. Silmiini iski niin ihanasti ne perhosenmuotoiset kakkuvuoat ja värikkäät päällysteet.. Jotka pahimmassa tapauksessa voivatkin lopulta löytyä roskiksesta ja keittiön seinältä. Lapsenakin hermostuin jos jokin värityskuva ei mennytkään juuri niin kuin halusin. Eli täydellisesti.

Mutta jos kuitenkin onnistun olemaan sotkematta seiniä voi äitienpäivänä saapua kylään vapiseva tyttö joka kantaa kädessään taidonnäytettään. Kuulen korvissani jo itseni huutavan ”Älä koske siihen, se menee pilalle!”

Jos aloittaisin pienemmästä näin alkajaisiksi, eli salaatin valmistamisesta, ja laittaisin vappueväät minulle ja Haisulille valmiiksi. Haisuli nimittäin karkaa luokseni evakkoon ja aionkin istuttaa hänet sohvalle ja laittaa piirrettyjä pyörimään. Ah.

Värikästä vappua! Lupaan pukeutua muuhun kuin mustaan!

::30.04.2006 Vappu Misa::