8. huhtikuuta 2012

Siitä puhe mistä puute

Miltäköhän ihmisten silmiin näyttää se kun joku pyörii lähikaupassa lähes tunnin ottaen tavaroita ja vieden takasin. Kaupan kassana tiedän että hyvin oudolta, epäilys myymälävarkautta kohtaan kasvaa. Ei sitä vaan itse silloin mieti näyttävänsä epänormaalilta kun on itse tuo asiakas.





Kauppareissut onkin ihan mielenkiintoisia nykyään - pyörimistä, miettimistä, ottamista, takaisin viemistä, takaisin hakua, takaisin viemistä. Hyvänä päivänä saan kaupasta jotain itselleni, toisina päivinä ostoskorin pohjalla näkyy vain 30g jauhelihaa Misalle. Tai sitten laitan rahani johonkin turhanpäiväiseen elokuvaan yms. tai ostan jollekkin toiselle jotain.

Niin kuin eilen tylsyyttäni pakoon lähdin vanhempien lähikauppaan. Matkaa siihen menee alle 5min, kaupassa asiointiin taas vierähti lähemmäs tunti.

”Mihin ihmeeseen sä jäit?”
”Jäätelöaltaalle.”

Sain ostettua vanhemmilta puuttuvat tavarat sekä itselleni pakkaseen laktoosittomia jäätelötuutteja. Koska olen niin kovaan ääneen allergiarasismista valittanut (kyllähän sitä ruokaa olisi, mutta ei laktoositonta!) päätin että on kokeiltava niitä mitä on tarjolla vaikka suklaakuorrutteet eivät houkuttelisikaan. Ainakin on maistettu ja minun ei tarvitse miettiä miltä se maistuu. En minä vielä vuosi sitten ajatellut tunkevani perunaakaan suuhuni, nyt se menee. Mieluiten yksi sellainen pieni mahassa kuin sangollinen salaattia.

Joten eilen vanhempieni ja Tikrun syödessä lettuja itse söin Kingis uutuus puikkoa. Joskus lapsena se taisi olla lempijäätelöni mutta nyt suklaasisus ei iskenyt, äiti tosin taisi himoita sitä vieressäni.  No nyt se on maistettu, ja ilman suklaasisusta ihan syötävää mutta en tiedä valitsisinko uudelleen.

Ainoa jäätelö jota ”odotan” on Oma vadelma –purkki. Jos purkin tuote on yhtä hyvää kuin kyseinen puikko, tulee kesän ruokavalioni koostumaan siitä ja mansikoista. Niin ja viilistä, ihan kun mua koskaan saisi eroon siitä.