12. huhtikuuta 2012

Kevään merkkejä

”Minkä kokoinen koira sulla on?”
”Chihuahua”
”Eli et kuitenkaan tee sen kanssa mitään juoksulenkkejä”
”Ei, vaan jos se näkee oravan”

Viimeaikoina jok'ikisellä aamulenkillä vasemman olkani yli on lentänyt harakka. Tai varis. En säikähdykseltäni ole tajunnut tuijotella värejä. Joko luonto tarkoituksella säikäyttää minut kuoliaaksi aamuisin tai linnut vain tykkäävät kiusoitella Misaa.

Tänään luonto selvästi kiusasi Misaa. Oravat hyppivät nenän edestä ja huutelivat puusta Misalle lälläsläätä. Muutenkin eläimet tuntuivat aloittaneen kevään kunnolla, äiti lintu huuteli kopin katolla pieniä syömään ja nämä pienet tappelivat autonrenkaan vieressä ties mistä. Olisin voinut kuvitella äiti linnulle vielä esiliinan ja pyykkinarun jolle hän olisi samalla asetellut pyykkejään, ja pikkutipusille nyrkit, siltä se meininki tuntui siellä näyttävän että yritettiin kamppailla kuka on kovin.

Minun teki mieleni huutaa eläimille huomenet ja mennä erottamaan riitapukarit toisistaan. Kuin lumikki joka lauleskelee lintujen kanssa kilpaa. Tai jos joku on nähnyt Lumottu elokuvan, kun siinä Giselle aloittaa aamun laulamalla ja askareet hoituu samalla. 

Jätinpä laulamisen kuitenkin välistä, eläinparat olisivat luultavammin jo puolivälissä venäjää jos siinä olisin yhden nuotinkin luritellut. Niin kuin isäni joskus minulle ylä-asteella sanoi ”lopeta jo se hoilaaminen, sun äänes ei oo mikään Katri Helenan”.