24. kesäkuuta 2012

Juhannuksen taiat

Tekikö joku juhannuksena taikoja? Nehän kuuluvat juhannusperinteisiin, mutta kaupungissa niitä on vaikea toteuttaa. Tai sitten kaupungissa ei tarvita taikoja tulevan puolison metsästämiseen.
Itselläni on se hyvä puoli asuinseudussani, että taikoja pystyy tekemään, naapurin tytöt näin keräämässä kukkia perinteiseen ”7kukkaa tyynyn alla” –taikaan.

Aloin pohtimaankin miten kaupungissa, siis betonitalojen keskellä taiat suorittaisi nykyaikana? Kukathan voi kerätä jos uskaltaa kaupungin istutuksistakin, mutta sopivalla tuurilla unessa näkyisikin tuleva sellikaveri tai muu vanki..

Tein omat muunnokset näistä:
7 Kukkaa tyynyn alla – Lähde ulos kävelylle muovipussin kanssa, kerää pussiin matkan varreltasi seitsemän maahan heitettyä roskaa. Sen jälkeen kierrä muovipussin suu silmät kiinni kolmelle solmulle. Etsi lähin roskis, kierrä sen ympäri kolmesti myötäpäivään ja heitä pussi roskikseen. Yöllä tulet näkemään unessani tulevan puolisosi. Ainakin aamulla olet pienestä teostasi kaupungin hyväksi.

Kieriminen alasti pellolla – Uiminen alasti oluessa, eikö sekin ole joku heinä?
Takaperin kaivolle – Takaperin metrotunneliin, ikkunasta heijastuva ihminen on tuleva puoliso

Itse en taikoja tehnyt vaikka kukkien kerääminen houkuttelikin. Mietin vain miksi tahtoisin nähdä tulevan puolisoni sillä olen jo löytänyt jonkun jonka kanssa haluan viettää loppuelämäni.


-          Se valtaa öisin koko sängyn ja varastaa mun peiton.
-          Se valittaa että vietän liian vähän aikaa sen kanssa.
-          Kun telkkarista tulee mun lempisarja, se tahtoisi juuri silloin tehdä jotain yhdessä.
-          Se tulee paremmin juttuun vanhempieni kanssa kuin minä itse.
-          Se loukkaantuu jos ruoka ei ole sen edessä silloin kun sillä olisi nälkä.
-          Se ei myöskään osallistu taloudellisiin menoihin eikä tee kotitöitä
-          ps. Ja sen niska haisee lannoitteelle