10. kesäkuuta 2012

Tarinan toinen puoli




Toisinaan tahtoisin kirjoittaa tarinan, tarinan siitä toisesta puolesta. Kertoa sadun, jossa Lumikki söikin omenan. Mutta kuka tahtoisi kuulla sadun mitä tapahtui Lumikille sen jälkeen, kun myrkky kosketti hänen elimistöään. Twilight–saagan Bellan kosketus myrkkyyn oli erilainen tullessaan vampyyriksi, hänestä tuli kaunis. Ei, Lumikille tapahtui jotain kamalampaa. Hän jäi henkiin.

Tarina alkaisi luultavammin tavallisilla sanoilla. Olipa kerran. Mutta päättyisikö se koskaan kauniisiin sanoihin, elivät onnellisina elämänsä loppuun asti tai sen pituinen se. Niin pitkälle en ole itsekkään vielä tarinaa lukenut.

Tarina kertoisi tytöstä, aivan tavallisesta, ei lainkaan Lumikin kaltaisesta. Huulet eivät olisi punaiset kuin veri, hiukset ei tummat kuin yö, ei iho lumenvalkoinen.  Ei kauniista.

Sellaisesta jolle hyvä haltiatar ei ilmestynyt pahan paikan tullen, eikä hiiretkään olleet avuksi. Kun autokin muuttuu kurpitsaksi ja taikamatto nukkaiseksi. Kun prinssi hurmaava rakastuukin toiseen.

Kuinka se alkoi niin pienestä. Kuin itikan pistosta, pistos aiheutti vain kutinan sijasta kateutta. Kateutta itseään kauniimpia kohtaan, itseään laihempia, sellaisia joilla tuntui elämä luistuvan kuin oikeille raiteilleen. Sitä mukaan kun numeroita tippui näytöstä, alkuperäinen pistos vain unohtui ja tilalle tuli uusia. Aina vain uusia punaisia jälkiä raavittavaksi.
Ehkä jonain päivänä minäkin kerron tarinan. Tarinan todellisuudesta, tarinan siitä toisesta puolesta. Nimettömänä, jotta aina voi paeta kuin Liisa ihmemaahansa. Jossa värit ovatkin väritetty kirkkaiksi ja onnellisiksi. Ei kalmankalpeiksi ja verisiksi.

Mutta nyt minä kirjoitan kysymyksiin vastauksia. Ei huolta en ole unohtanut niitä, saatte ne vielä. Kuvien kera.