24. tammikuuta 2013

Asunnon tarve


En muistanut että se olisi tällaista, näin hidasta, vain odottelua, yöunien menettämistä ja sitä pettymystä kun suolainen tilaisuus lipuu ohitsesi silmääkään räpäyttämättä.

Neljään vuoteen (jos oikein muistan) minun ei ole tarvinnut miettiä asumisajatuksia sen kummemmin, sillä olen pitänyt asunnostani, ja vaikka vuokra onkin noussut vuosittain, aina olen jotenkin pärjännyt.

Mutta nyt SATO päätti peruskorjata huoneistot, on minun etsittävä uusi asunto, sillä kiinteistössä ei voi asua korjauksen aikana. Ja sen jälkeen huoneiston vuokra mitä luultavammin nousee, joten on aika vain etsiä uutta.

Kovin nirso en asumiseni suhteen ole, kunhan se ei ole keskellä juoppomaailmaa. Ja pieni vihreyskin olisi hyväksi, näin koirien kannalta. (Tiedän, sanoin monikossa tarkoituksella. Mies tulee taloon ja siitä lisää ensiviikolla.)

Ja sellainen avokeittiö olisi kiva, jossa olisi pieni baarisarake tms. Ennen halusin keittiön erikseen, mutta nyt huomaan että sellainen olisi paljon kivempi. Elin ehkä vieläkin liikaa pariutuneessa mielikuvassa, kun tuntui että tarvitsin isomman asunnon. Nyt tämä 58neliöinen linna tuntuu liian suurelta. Olohuonetta tuskin käytän, sillä kone on keittiönpöydällä. Uuteen asuntoon aion hankkia sen tietokonepöydän!

Onneksi en ole kerinnyt tavaraa haalia kovinkaan paljon, etteikö ne pienempään mahtuisi. Enemmänkin ajatukseni pyörivät nyt IKEAn hyllyissä ja tilpehööreissä joita haluan uuteen asuntooni, kuin että olisin niitä tänne koskaan hankkinut. Uuden sohvan ainakin haluan!

Eli hankintalistalle: sohva, tietokonepöytä, uudet sisustustarrat (vanhoja tuskin saa irroitettua järkevästi ja vietyä mennessään), uudet matot. Aijaijai tässähän alkaa ihan innostua. Nyt kun vielä löytyisi se asunto.