22. tammikuuta 2013

Prinsessaleikkejä


Laittautuminen ei koskaan ole ollut vahvimpia puoliani. Ihailen ihmisiä jotka päivittäin laittavat itsensä kunnolla edustuskuntoon ja miettivät vaatteitaan. Kunpa minäkin osaisin. Osaan vain nousta sängystä ja katsoa suunnilleen samanväriset vaatteet päälleni ja etteivät hiukseni sojota joka suuntaan. Yleensä töissäkin näytän juuri sängystä nousseelta, mitä yleensä tietysti olen. Naamaanikaan en osaa puhdistaa jokaisena iltana, joten ripsivärikin silmissäni saattaa olla eilistä.

Joten kun vastaan tulevat juhlat, olen pulassa. Vaikka edellisenä päivänä olisin miettinyt mitä laitan päälleni, vaihtuukin mieleni siinä silmänräpäyksessä kun puen ne päälleni. Ja itse juhlissa kadun valintaani vaihtaa asua. Joskus olisi ihanaa osata olla naisellinen kuten Cami, tai muuntautumiskykyinen kuten Tuutikki. Olisi ihana heittäytyä päivä osaavasti prinsessaksi, mutta prinsessatilaisuudet (kuten vanhojentanssit) ovat jääneet minun elämästäni pois.

Nyt viikonloppuna kuitenkin edessä oli synttärit, eivätkä mitkä tahansa synttärit vaan 18v syntymäpäivät. Päivänsankarin ja minun historiaa ja suhdetta on vaikea kuvata, mutta yritetään nyt silti. Kun Tua oli 3 -vuotias minusta tuli hänen ja pikkuveljensä vakituinen lapsenvahti. Vuosien mennessä eteenpäin ja lasten kasvettua siihen ikään ettei lapsenvahtia enää tarvittu, olin jo saanut kuin toisen perheen ja läheisiä olemme vieläkin. Tua on siis nykyään pikkusiskoni että ystäväni. Halusin siis kerrankin heittäytyä naiselliseksi ja laittautua kunnolla.

Mielestäni onnistuin ihan hyvin, vaikka meikkaamaan juhlavasti en koskaan opikaan ja etten saanut värjättyä hiuksiani niin kuin alun perin suunnittelin. Mutta asuun olin tyytyväinen. Tulipahan ensimmäistä kertaa käytettyä persikan väristä pitsipaitaa, jonka jo kesällä hankin.

Tänä vuonna voisikin opetella olemaan enemmän naisellisempi, tai ainakin opetella käyttämään niitä vaatteita joita ei ole koskaan osannut käyttää, kuten hienoja mekkoja. Prinsessatilaisuuksia odotellen.