27. joulukuuta 2011

Kuultu kuiskaus


Jouluun oli valmistauduttu. Olin rauhoittanut itseni tulevaan iltaan käymällä Misan kanssa monella lenkillä, sekä pitkässä kuumassa suihkussa. Yritin pyyhkiä ahdistuksen edes yhdeksi päiväksi pois, ei itseni vaan muiden tähden. Oli vähällä etten piiloutunut vain peiton alle ja sulkenut kännykän. Nappasin kuitenkin tarvittavat lääkkeet mukaan hätätapauksen varalta ja sain lähdettyä. Yritin asennoitua että päivä olisi kuten kaikki muutkin, kokoonnumme vain perheen kanssa syömään, ei kummempia. Tätä mantraa hoin itselleni kun ajoin autolla kohti lapsuudenkotia ja -muistoja. Mantraani auttoi ajaessani myös tiehen ja maisemiin katsominen, sää ei mitenkään joulusta viestinyt.

Ehkä liian aikaisin kuitenkin saavuin, sillä alkuodotus sai minut ahdistumaan ja pakenin muiden saunoessa ja valmistellessa vanhempieni huoneeseen lepäämään. Ruokailun alkaessa en kuitenkaan saanut hymyä enää naamalleni, kaikki keskittymiseni meni täysin siihen mikä on sopiva määrä ruokaa otettavaksi. a koska jouluna on tapana ottaa ruokaa myös toisen kerran, luottaisinko itseeni, pystynkö jakamaan sopivan määrän silmämääräisesti kahtia. En kuitenkaan halunnut alkaa taiteilemaan kahta erilautasta valmiiksi. Lopulta lautaseltani löytyikin lanttulaatikkoa (suosikkiani), porkkanalaatikkoa, keitettyjä kasviksia, sienisalaattia sekä savustettua lohta. Söin jopa ottamani lohenpalan kokonaan vaikka en lohesta välitäkään muuta kuin keitossa. Asiaa auttoi myös se kun ajattelin mitä minun olisi osastolla syötävä, rosollin mukana tulevat maustekurkut tietenkin oikein kermavaahdon kera.

Lahjojen avaaminen oli seuraavana edessä. Päätin jättää lahjojen jakoon osallistumisen, sekä pukin ohjeistamisen suosiolla muille, itselleni kuin tuo asioiden kontrolloiminen on välillä liiankin tärkeää, joten paikallaan istuminen, vaikeaa kuin olikin, oli ”lomaa ” itseltäni.
Lahjoja sain kuitenkin omasta mielestäni liikaa, siihen verrattuna miten olin viime aikoina käyttäytynyt muita sekä joulua kohtaan. Jos muistini oikein pelaa niin kasastani löytyi lopulta villasukkia, Mamman kutoman villapaidan, palapelin, lahjakortin S-ryhmän kauppoihin, Täydellisten naisten 6tuotantokauden sekä pikkuMyy termospullon muun muassa.  Lisäksi sain siskoiltani lahjat jotka olisivat olleet mitä parhaimmat osastolla ollessani (sisältyykö niihin vihjaus?), maailman pehmein ja lämpimin torkkupeitto sekä karvaiset sisätossut.


Yhteenvetona siis että joulu meni odotettua paremmin. Tarvittaviakaan en tarvinnut ja pääsin yöksi kotiin. Harmi vain etten voinut hymyillä ja olla täysillä mukana toisten, etenkin Brandonin, vuoksi. Voisihan tähän heittää jotain kliseistä, kuten ensi kerralla sitten toisin!

Valitettavasti on ilkeää luvata jotakin mitä ei voi täydellä varmuudella luvata. Näin aluksi lupaan huomisen.