21. elokuuta 2012

Vanhempien veistämä


Eilinen oli onneksi parempi päivä. Äiti piti vapaapäivän gynekologin ajan vuoksi ja päätimme ennen aikaa käydä kiertelemässä Tapiolan kauppoja. Äitini löysi puseron ja minä uuden korkeavyötäröisen hameen sekä neuleen. Vaikka valittelimme molemmat aamulla sitä, ettei ole yhtään intoa ja huvia kierrellä kaupoissa, löysimme kuitenkin jotain. Pitääkin tästä lähtien lähteä kauppoihin sillä mielellä ettei jaksaisi ja ei kuitenkaan löydä mitään. Tosin se ei ole kätevää kukkaron kannalta..

Kävimme myös Stockmanin herkussa, jossa molemmat olimme kuin lapsi karkkikaupassa tuijotellessamme pitkää tuoretiskiä ja kaikkea sitä ylellisyyttä ja hehkua mitä asiakkaat töissäkin hehkuttavat. Niin kuin äitini sanoikin, Stockmanista on sellainen mielikuva että jo siellä asioiminen on kuin astuisi erimaailmaan. Erilainen tunnelma jne. Vaikka loppujenlopuksi samat tuotteet niilläkin hyllyillä on, eldoradon katkarapuja myöten.

Olen huomannut itsessäni isäni kaltaisia piirteitä täällä ollessani, molemmat olemme kärsimättömiä tietyissä asioissa ja jos näemme toisen tekevän ”väärin” kun itse toimisimme, meinaa pinna kiristyä ja katketa. Neuvominen tiukasti kaihertaa takaraivossa. ”Etteköhän ehdi puhua sekunnin päästä kasvotustenkin, sanot nyt vaan sille että ollaan just siinä tuu avaa ovi.” Ja jo vain, nämä kaksi tapausta olivat luonnollisesti sisko ja äitini, jotka ovat joskus, toisinaan, aina, aikavempia tapauksia. Minä ja isä olemme sitten taas enempi ’nyt heti eikä huomenna’ – ihmisiä.

Isäni tapaan minäkin olen istunut aamuisin koneella, äidin laittaessa itseään töihin lähtö valmiiksi. Minäkin kulutan aikaani siihen asti, jotta voin hakea äidin taas töistä. Tänään en vain jaksanut tehdä oikein mitään, kävin vain Misan kanssa kävelyllä vaikka suunnitelmissa oli käydä palauttamassa paketti postiin ja ehkä kirjastossakin pyörähtää. No, ehtii sitä myöhemminkin.

Huomenna taas treffit Haisulin kanssa Omenassa. Tyhmää kun toinen aloitti työt niin näkee harvemmin! No, onpahan aina enemmän juteltavaa ja ehkä siinä välissä ehtisi lyhentää sitä tekemättömien asioiden listaa. Katsotaan sitten parin viikon päästä kun itsekin aloitan työt taas, paljon ehdimme näkemään.

Onneksi olen todistanut, ettei ystävyys vaadi päivittäin tapaamista, vaan ystävä pysyy lähellä ja ystävänä, vaikka väliä olisi kuukausiakin. Tai sitten minulla on vain niin ihania ystäviä.