14. elokuuta 2012

Arki alkaa aamusta

Arki on tosiaan palannut. Aamulenkillä törmätään yhä useampaan koiranulkoiluttajaan joilla on täysi tällinki päällä ja hoppu pissattaa koiransa. (Itse en osaisi noin päin, meillä mennään aina ensin aamulenkille koska ikinä en tiedä kauan Misa siellä viihtyy ja samalla itsekin pääsee rauhassa heräilemään luonnon helmaan.)

Vastaan tulee myös koululaisia, joista moni onkin näitä polvenkorkuisia (tosin ei minun polveni) ekaluokkalaisia joilla on itseään isompi reppu selässä. Näin unta että jossain lehdessä syytettiin opetusministeriä siitä että lapsilla on liian isot reput ja liian isot kirjat alkuluokilla. Siinä unessa myös sanottiin että tämä kyseinen henkilö saisi aina rahaa omaan taskuunsa kun joku ostaa soman prinsessarepun joka kokonsa puolesta kelpaisi armeijaankin.

Jos olisin jo töissä, tänään koululaisten paluun huomaisi myös sillä, että ruokatunnilla kauppa täyttyisi taas niistä lapsista jotka skippaavat ilmaisen ja terveellisen kouluruoan, ja ostavat sen sijasta roiskeläppiä ja berliinimunkkeja ruoakseen. Tekisi niin välillä kieltäytyä myymästä..

Vanhemmat, jos haluatte että lapsenne syö koulussa terveellisesti eikä kaupan penkeillä mussutellen karkkia, älkää antako lapsellenne rahaa koulupäiväksi, lapsi ei koulussa tarvitse rahaa.

Ja ne jotka pelkäävät että lapsi ei sitten syö mitään, niin sitten ei syö. Ainakin pysytte tiukkana, ja minulle opetettiin lapsena ja silloin kun hoidin lapsia, että jos lapsi ei suostu syömään niin olkoon ilman. Mutta ei myöskään niin että keksitään jotain muuta (mahd. herkkua) tilalle.

Oi kamala, ei tästä pitänyt lapsenkasvatus ohjeistus tulla. Mitäpä minä siitä edes tiedän, lapseton (ellei koiraa lasketa) kun tulen olemaan aina. Mutta olenpahan sitten isona sellainen naapurin täti joka jakaa kasvatus vinkkejä kaikille.
Kun minä olin vielä nuori niin kuri oli kova, ja tukkapöllyäkin isä antoi oikein kunnolla, kun katolta minut löysi!

ps. ottakaapa tämä huumorilla