5. maaliskuuta 2012

Hajuton Haisuli


En ennen pitänyt Haisulista, ajattelin sen olevan vain harmaa pallo joka vain sulki Ninnin kivien sisään. Se oli mielestäni vain ilkeä ja varas, mutta seurattuani häntä tarkemmin olen alkanut ymmärtämään häntä. Hänkin on välillä säälittävä pikku otus jolle sattuu ja tapahtuu, ja kuplat menevät väärään suuntaan. Tuomitsin hänet aluksi liian nopeasti vain omien johtopäätöksieni mukaan.

Luonteenpiirteinä voisi mainita, että hän on ahne, ajattelee ensisijaisesti lähinnä omaa etuaan, pitää arvokkaista esineistä, nauttii suuresti tekemällä toisista pilkkaa ja on myös hirveän utelias. Hän ei silti ole läpikotaisin paha eikä vailla inhimillisiä ominaisuuksia. Haisuli ei erityisemmin pidä vedestä.

Haisuli keppostelee mielellään ja aiheuttaa harmia jatkuvasti etenkin pihistelemällä tavaroita omaan käyttöönsä. Siksipä Muumilaakson asukkaat välttelevät häntä, eikä hänellä juurikaan ole ystäviä. Muumit tapansa mukaan tosin ovat yrittäneet olla Haisulia kohtaan suvaitsevaisia, vaikka toisinaan hän ylittää jopa heidänkin sietokykyjensä rajat.

Vaikka Haisuli osaa välillä olla todella ilkeä, hän ei sisimmältään kuitenkaan ole paha. Haisuli on Muumi-tarinoiden ainoa "vakituinen" rikollinen, ilman häntä Muumilaakson poliisi olisi työtön.
[Lähde: Wikipedia]

Väärinymmärretty Haisuli on nykyään yksi lempihahmoistani. Kiusaakin hän luultavasti tekee vain jotta saisi huomioita koska hänellä ei paljon kavereita ole. Tarkemmin ajateltuna hän on vain harmaa pieni pallo jonka nimikin antaa väärän kuvan. Ei Haisuli aina haise.

Minun Haisulini on ainakin ystävistä mitä parhain ja läheisin.