15. tammikuuta 2017

Tapojensa orja


Jokaiselle meistä on varmaan tarttunut elämän matkansa aikana opetuksia ja uskomuksia, että niitä on vaikea ulkopuolisen muuttaa. On vaikea olla sylkemättä oikean olkansa ylitse kun musta kissa juoksee kadun yli, vaikka kaveri nauraisi kippurassa vieressä. Vaikka heiluttaisi rahatuppoa nenän edessä, jossain vaiheessa on kuitenkin syljettävä. Tai suojatietä ylittäessä on osuttava vain valkoisiin, tai käytävällä ei saa osua rakoihin. Aina on oltava parillinen määrä, pariton on kuin punaisen liinan heiluttamista härän edessä. Liian uskaliasta. Tuntee elävänsä vaarallisesti, jos jonakin aamuna nouseekin vasemmalta puolelta.

Minunkin on myönnettävä, omistan näitä muutaman..

suojatiellä on tosiaan astuttava vain valkoisiin viivoihin
oikea sukka on laitettava ensin jalkaan, en tiedä miksi mutta niin se vain menee
pyykin huuhtelu aine on aina sekoitettava veteen ennen koneeseen laittamista
ruokapöydässä on aina istuttava ikkunaan päin

mutta eniten mieleen minulle on jäänyt yllättäen ne jotka liittyvät ruokaan..

sisko joskus sanoi että banaania syömällä saa selluliittitukoksen jalkoihin,
peruna taas pakkautuu kaikki myös jalkoihin
pupu aikoinaan kun karppasi sanoi hedelmien sisältävän liikaa sokeria joten niidenkin liika syöminen aiheuttaa omatunnontuskia,
sekä suolan syönti sillä niin moni läheisistäni on kertonut sen turvottavan ja tekevän nakkisormet.
tonnikala ei käytännössä ole kalaa
katkarapuja liika syöminen aiheuttaa korkeaa kolesterolia
jäätelö on melkein sama asia kuin jugurtti, joten jugurttikin on pahasta
sokeritonkin sisältää sokeria

ja sitten se tärkein kaikkien tuttu juttu, voileivän päälle ensin kuuluu juusto, sitten vasta se leike ja sitten kasvikset, ensin kurkut sitten tomaatit. Järjestys on oltava oikea vaikka sitä leipää nyt en hirveästi syökkään..

Lista varmaan jatkuisi pidemmällekin jos tarkemmin omia puuhiaan seurailisi pitkin päivää, mutta tässä nyt ne mitkä ensin tulevat mieleen.

Olenko minä vain ainoa outojen tapojen ja ohjeiden orja joka ei pääse niistä irti vai onko muitakin? Mitä outoja tapoja tai oppeja sinulle on matkasi aikana jäänyt mieleen?