14. syyskuuta 2011

Helppouden syyllistämä


Joko kerrostalomme asuntojen väliset tiivisteet ovat huonontuneet tai naapurini oikein tarkoituksella haluaa minun haistavan hänen kokkauksensa joka ikinen päivä. Vanhempani kylässä käydessään haistoivat rapussa pullan ym, kun me neidin kanssa lähdimme ulos, Misankin nenää kiusasi makkarakeiton haju. Olen täällä asuessani tottunut naapuristani tulevaan noutoruan hajun leijailevan milloin mistäkin kerroksesta, mutta nyt naapuriini on muuttanut näköjään kunnon kodinhengetär.
Ajattelin jo että noutoruan ystävä olisi tarpeeksi paha naapurina, mutta nyt itse Deliah Smith (tms) on muuttanut asuntoon. Se on vielä pahempi. Miten tässä nyt enää hyvällä omatunnolla voi kantaa valmispakkauksia kotiin kun syyllisyys iskee siitä koska voisin tehdä itsekin ruokani.  Syyllisyys että valitsen aina sen helpoimman tien.
Sinkkuna tosin saakin olla helppo. Mitäpä muutakaan kaksion asukkaalta voisikaan odottaa kuin helppoa tapaa, pitäköön pariskunnat kolmioineen monimutkaisuuden. Elämä on muutenkin jo vaikeaa, on hyvä valita välillä helppo tie. Ilman syyllisyyttä.