18. syyskuuta 2011

Mahdottoman mielettömät asiat suoritettava ennen kuolemaa


Juttelin eilen ystäväni Henkan kanssa hänen tulevasta Lontoon reissustaan ja totesin laittavani sen "things to do before i die" -listalleni. Keskusteluhan kehittyi siitä kunnolla, myös loppupäivän mielessäni. Kyseinen listahan pyörii ja hyppää esiin aina elokuvissa ja sarjoissa, joidenkin sarjojen jakson teemana onkin listan toteuttaminen.
Henkan kanssa keskustelussa esiin tuli tyypillisiä matkustelu ehdotuksia, sekä täydellisiä yllätysjuttuja, kuten naimisiin meno.
Illalla kävellessäni Misan kanssa, ajatukseni jaottelivat tehtäviä kolmeen kategoriaan. Ruokaan, matkusteluun sekä aivan älyttömiin juttuihin. Tällainen siitä siis tuli, selitysten kera.

Tehtäviä ennen kuolemaa

Matkustelu: 
Ennen kuolemaa on matkustettava että koettava Englannin maalaismaisemat ja sykkivä Lontoo. On matkustettava Irlantiin ja juhlia siellä Pyhän Patrikin päivää. On mentävä Meksikoon ja käytävä paikassa, josta chihuahuat ovat kotoisin. Tämä on tehtävä Misan kanssa. Vielä on ehdittävä reissata ympäri suomen autolla, mieluiten Mamman kanssa. Ja yritettävä kestää Lapin pakkaset.

Ruokaan liityvät asiat:
Ennen kuolemaa on maistettava taas punaista lihaa. Ja tämän tekiessäni minun on todellava tiedettävä, että kuolen joko seuraavana päivänä tai kyseisenä päivänä. Punaista lihaa en ole varmaankaan syönyt 4-5 vuoteen, tulee olemaan mielenkiintoista. Kanaakaan en ole juuri syönyt viimeisen vuoden aikana, ehkä kannattaisi siis aloittaa sillä. Älkääkä kysykö edes kalan syönnistä. Syömisvamma, allergia sekä nirsous yhdistyvät minussa. Olen varmaankin jokaisen kokin ja ravintolan painajainen.

Älyttömät asiat:
On hypättävä laskuvarjo- sekä benjihyppy. On otettava se uusi tatuointi ranteeseen. On värjättävä hiukset mustaksi. Ihan vain kokeillakseni miltä näyttäisin mustissa hiuksissa. Vielä on ehdittävä viettää kunnon baari-ilta jotta tiedän mistä kaikki puhuvat. Ja koettava se kankkunen josta kaikki valittavat.

Mielettömin asia mikä päähäni tuli, oli mennä naimisiin. Joillakin se on ihan luonnollisin asia mitä on mietitty lapsuudesta saakka. Sellainen asia joka kuuluu oman elämänsä askeliin. Sellainen asia jota itse en ole juurikaan miettinyt. Tietenkin kihlaus ajatuksia on seurustellessani vakavasti vuosia sitten putkahtanut päähäni, tapahtumatta kuitenkaan. Kai se oli kohtalon sanelemaan. Minulle ei kuulu sormus sormeeni, se voisi kutittaa liiaksi.
Kyllä, tämä on listani aivan mielettömin ja päättömin asia. Jos tämän pystyn viivaamaan yli (yhä kasvavalta) listaltani, kuolen varmaankin tyytyväisenä. Suoritin jotain mahdotonta elämässäni. On siitä silloin oltava ylpeä.