1. huhtikuuta 2013

Ei aprillia


Pakolliset vapaat tyhjentävät kadut ja antavat auringon koskettaa kaikkialle. Silloin kun kauppojenkin ovet on suljettu on aikaa vain lähteä kävelemään, ja silloin sitä haluaakin lähteä. Silloin kun vastaan ei tule juuri ketään, tai jos tulee on hän samalla asialla kuin sinä. Vain kävelyllä rauhoittamassa hermojaan. Nykymaailmassa kun jokaisena päivänä on kiirehdittävä ja juostava, tällaiset päivät ovat sitä laatuaikaa mitä pariskunnat nimittävät omaksi ajakseen. Minä vietän laatuaikaa elämän kanssa, koska tällaisina päivinä saan siihen rauhan.

Sellaisena eilinen aamuni alkoi, rauhallisena ja niin zen tilassa että olihan sen pakko loppua. Loppupäivän olinkin kuin ärsytetty ampiainen, tiuskin koirillekkin ja kärsin edelleen omatunnontuskista sillä ne ärsyttivät minua suuresti. Tahdoin kävellä sillä olin niin levoton, mutta ulkona ollessamme Misa laahustaa perässä kun mikäkin ylipainoinen sika ja Rafi pysähtelee jalkojeni eteen heti kun saan edes jonkin laisen vauhdin aikaiseksi.

Ja tämä kaikkihan johtuu edelleen siitä kädestä.

Silti tiesin, että kyse oli enemmästä. Pimeys oli nousemassa sisälläni, kohoamassa sisuksistani kuin liukas myrkky, ja ulkopuolelta minua rusensi toisenlainen, raskaampi pimeys. Se tuntui siltä kuin olisi ollut putoavassa hississä.  ©Marian Keyes – Mercy Closen mysteeri

Ja siitä että olen katsonut itseäni peilistä pitkästä aikaan kunnolla ja inhoan jokaista kohtaa. Ruoka on syyllinen kaikkeen, kaikkeen siihen ärtymykseen ja pahaan oloon mikä on kiusannut minut niin pitkään. Huhtikuu siis alkaa kiukkuisena ja läskinä.

Niin se vain on.

June sinä olet koukussa, työnnät ruokaa naamaasi jatkuvalla syötöllä. Kun lähden illalla, sinä syöt. Kun tulen aamulla, sinä syöt. Joskus lähdet päivällä kotoa ruokapaketin kanssa.
-          Ne ovat aamiainen, lounas ja illallinen.
Ei nimillä ole väliä. Joka tapauksessa ne johtavat kuolemaan.
©Tv sarja Asunto 23