20. maaliskuuta 2013

Kalorikarkuri


Näin taas osastounia, niitä on viimeaikoina hypännyt unimaailmaani aina tasaisin väliajoin. Hauskaa tässä unessa oli se että kännykällä pystyi katsomaan ruokalistoja, ja kuten ravintolassa sain valita sieltä kännykän avulla mitä söisin. Harmi ettei itse ruoat muistu mieleeni, vain tämä tapa jonka piti helpottaa ateriointia.

Unia tai ei siitä ajatusmaailmasta jota se takoi päähäni vuosi sitten päivittäin, ei pääse pakoon. Siis kaloreista puhuminen, liikunnallisuus, terveellisyys ym. laihdutushöpinät. Ei pääse ei. Ne iskevät silmiin kun kiertelen kaupassa missä tahansa osastolla, ne tunkevat korvaani kun olen töissä, joskus ne jopa syynätään suoraan eteeni asiakkaan toimesta, siitä kuinka tuota ja tuota ei pitäisi syödä. Ja voivotellaan suureen ääneen kun ostetaan taas suklaapatukka. Naureskelen asiakkaan mukana ja rupattelen niitä näitä, mutta kun asiakkaan silmä välttää nappaan minäkin karkin taskustani. Voi apua, kassakin on heikko.

Ennen ajattelin että kukaan normaali ihminen ei edes tietäisi mitä ruoka sisältää kalori –yms määriltään. Mutta kun asiakkaatkin luettelevat päivänsyömisiään grammojen ja kaloreiden tarkkuudella, on pikkasen alkanut hämärtymään normaali maailma. Tai siis, sittenhän se on jo normaali maailma. Että vaikka haluaisi sulkea korvansa niiltä, ei voi, sillä se taas ei olisi normaalia. Nykymaailmaan kuuluu tietää kaikki mitä ruoka sisältää, mitä se saa aikaan, ja ennen kaikkea miten sen saa pois.

Joten turha yrittää edes juosta karkuun, sillä kuinka kovaa ikinä juokseekaan, tai minne päätykään, se odottaa aina siellä. Todellisuus jolta ei voi paeta. Muu maailma.