1. maaliskuuta 2013

Kun ainoa oikea suunta on alaspäin

Viime aikoina masennus on ottanut minusta otettaan oikein kunnolla, tai sitten olen vain ollut tajuttoman väsynyt. Ahdistus on palannut luokseni kuin kutsumaton vieras, ja on ollut päiviä jolloin hallintakeinot ovat olleet käsillä ja mielessä, vaikka oikea ratkaisu olisi vain itkeä. Sen kun vielä osaisi.

Olen raapinut reisiäni ja tahtonut polkea jalkaa kuin uhmaikäinen lapsi. Ja kaikki liittyy siihen että painoni on noussut vaikka en ole tehnyt mitään. Joten anteeksi vain mutta mieluiten otan sen parikiloa pois kun hakkaan itseäni seinään ja suunnittelen uusien jälkien hakkaamista ihooni.

Tässä on koko totuus, senhän moni onkin jo varmaan halunnut tietää. Syömisvammailu oireisiin kuitenkaan en mene, ne eivät tähän liian julkiseen maailmaan kuulu. Kukin saa mielikuvituksensa antaa lentää, itsekin antaisin mielelläni todellisuudelle siivet ja olisin kuntoileva täysin puhdas anorektikko. Söisin vain ilmaa ja tanssisin keijuaskelilla lenkkipolulla.

Lukiessani viime vuotisia, tähän vuoden aikaan kirjoittamia teksejä, tilanne on ollut sama. Ahdistus on ollut mukana jokaisena päivänä. Joten ehkä se kuuluu minulla tähän vuoden aikaan? Kevääseen ja vanhan synkän ajan pois jättämiseen, käsittelen niitä vielä kerran?  Taas yksi syy lisää siihen, miksi talviunet olisivat minullekkin aivan aiheelliset ja otolliset. Saisikohan niitä pian lääkärin määräyksellä?
Se vaatisi tosin sitä että kävisin lääkärissäkin.

Nyt on ahdistus toivottavasti takana päin, Misan silmä on parantunut ja eläinlääkärillä sai vain kehuja olemuksestaan, ja kauneudestaan. (Äidillinen hyvänolontunne, olen tehnyt jotakin oikein!) Vakuutusyhtiöltäkin sain viestiä että korvaavat enemmän kuin olin kuvitellutkaan.

Aurinkoa vain enemmän tähän suuntaan niin ahdistuskin pakenee takaisin kivenkoloonsa. Aina ensi vuoteen asti. Olisikohan tämä tämän vuoden viimeinen ahdistus teksi syömisvammailua kohtaan? Ja olihan siitä pakko kertoa. Kuitenkin tahdoit tietää. 

::Kuva otettu 04/2005 Gran Canarian reissulla, otan aurinkoa vastaan::