26. lokakuuta 2012

Puolikas luovutus


Perhanen talvi. Se tuli sittenkin vaikka niin toivoin että se olisi jättänyt tämän vuoden tulematta. Olisi ollut vain ikuinen kesä. Ihana aurinkoinen syksykin olisi kelvannut, mutta ei, olihan sen lumen joskus tiputtava maahankin. Ehtisiköhän sitä vielä karata muumilaaksoon talviunille?

Eilen ennen töihin lähtöä, jouduin jopa kaivamaan kultainen keskitie-takkini vaatehuoneesta, kun pelkällä liivillä ei pärjännytkään. Ja nahkatakkikin tuntui liian kylmältä. Mutta en luovuttanut kokonaan, en sentään kaivanut samalla esille paksuja talvitakkeja, ei ne saavat vielä odottaa sillä minä taistelen. Lupaan luovuttaa sitten ensiviikon jälkeen, sittenhän on jo marraskuukin. Kai se on ihan kohtuullinen aika alkaa suhtautumaan siihen että pakkanen tulee harmeineen.

Misakaan ei oikein innostunut kun sen neuleita ja takkeja kaivelin. Innolla odotan ensimmäistä taisteluamme talvitöppösten kanssa. Neiti on aivan samanlainen vilukissa kun minäkin, heti kun nenä on ulkona pakkasessa mieli on haluamassa jo sisälle.  Mikäpä voittaisi sitä peittoa ja höyryävää teekuppia?

Sitten seuraavaksi saakin harmitella sitä joulun tuloa, senkin kun toivoin hyppäävän tämän vuoden yli.