1. toukokuuta 2013

Oikea toukokuu


Olisi ollut väärin jos toukokuu, eli mielestäni virallinen kesän tuoja, ei olisi alkanut aurinkoa paistaen niin kuin tänään. Tosin se olisi voinut alkaa niin, etten olisi nukkunut niin pitkään, sillä puoli 11 asti nukkuminen tarkoittaa minulle jo kokonaisen päivän menetystä.

Huhtikuun loppukin meni hyvin. Ehdin mahduttaa itseni Tuutikin viikonloppuun (krapulaiseen sellaiseen) vihdoinkin ja näin siis pitkästä aikaa pojat Tiuhtin ja Viuhtinkin. Kuinka ihmeessä ne lapset kasvavat niin nopeasti, kun itse tuntuu ettei ole kasvanut sitten 18 ikävuoden? Ja kuvitella, siitäkin on jo 10 –vuotta. Siis siitä kun tulin täysi-ikäiseksi. Vappukin meni silloin aivan eri tavalla, minulla ei siitä muistikuvaa ole mutta valitettavasti vanhemmillani se on muistunut mieleen hyvin selvästi. Kiltti ja kunnollinen Mira tyttö olikin niin  kännissä että piti hakea kotiin eikä edes itse tajunnut sitä. Siis että vietiin kotiin.

Tänä vuonna sitten ainoa käymisteitse valmistettu juoma jota maistettiin, oli sima. Äiti tekee joka vuosi siman, ja en ymmärrä kuinka hän aina onnistuu siinä täydellisesti. Se on aina aivan loistavaa. Tippaleivät, munkit, perunasalaatit yms. vappuherkut eivät ole koskaan voittaneet sitä omalta osaltani. Tikrukin päätti nyt maistaa, ja tätiinsä tullut, maistuu enemmän kuin munkit.

Koirien kanssa vietettiin vappua myös ystäväni luona chihuvapun merkeissä. Misa ei tosin ollut tyytyväinen jäädessään ukkovallan alle. 5 urosta ja yksi narttu, tiesi kyllä kuka mielummin leikkii neitoa hädässä. Kotona se oli tietenkin kostettava ja komennettava Rafia milloin mistäkin. Hyvä kun olisi saanut edes meidän kanssa sänkyyn tulla.

Kyllähän se niin on että tässä talossa naiset määrää kaapin paikan. Tai ainakin tämä iso emäntä.