11. syyskuuta 2011

Omatunnon äänilevy vaihtoon


Onpahan ollut taas aamu. Olin aivan ajatuksissani kuluttanut kolmetuntia aamusta vain järjestellen tavaroita ja juuri kun olin aloittamassa aamupalaani (klo 10:30!!) äitini ilmoitti että lähdemme tänään mammalle Saloon vierailemaan, puolen tunnin päästä. Siinähän ensin pähkäilin ja tuskailin ehdinkö jne kun lopulta päätin heittää aamupalani jääkaappiin ja kaataa teen viemäriin. Puolen tunnin aikana heittelinkin tavaroita kasaan, samalla pukien ja pesten hampaita. Misa katsoi taas silmät pyöreänä emäntäänsä joka toimi kuin mikäkin nopeutettu kapistus.
Lopulta olimme valmiita jo ennen aikojamme joten päätimme mennä Misan kanssa jaloittelemaan ulos. Siinä Misan jo kärsimättömästi odottaen vanhempiani, minä pähkäilin onko minusta tulossa seuraava Becky Bloomwood kun ajattelin tarvitsevani uuteen penaaliin sointuvan laukun. Ja kuinka innoissani olin liittymässä GUESSin jäseneksi samalla kun korttiani vingutettiin. Becky on siis Himoshoppaaja kirjojen päähenkilö joka on shoppailu addikti.
Mutta siis ostokseeni oikeutti selkeästi se, ettei eilinen aamupäivä ollut sujunut lainkaan suunnittelemallani tavalla! Kai sitä piti jotenkin/jollain lohduttautua.
Onkohan minusta tulossa pian muotilaukkujen orja, tai entä jos alankin olemaan pian kuin Paholainen pukeutuu pradaan -kirjan päähenkilö vuorostani? Jos internetshoppailu ei olisi mahdollista luultavammin lukittautuisin kotiini seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi kun voin sanoa olevani liian vanha mihinkään muodikkaaseen tai aikani menneen ohi.
Kotiin linnottautuminen ei siis tietenkään onnistu, mutta onneksi tänään minut kiskotaan pois kauppojen läheisyydestä kohti Saloa jossa suurin kiusaukseni tulee olemaan karkkien vastustaminen! Ehkä voisin pyytää omatuntoani huutamaan "HILJAA!" samalla tavalla kuin siskonpoikani Brandon aina tullessani kiusauksen eteen. Omatunto hyvä. Äänenmuutos olisi paikallaan, sinä et enää toimi.