1. heinäkuuta 2012

Kipua ja kokkausta


Yö meni taas ihmeellisten tuntemusten kanssa. Ensiksi heräsin hirveään kylmyyteen ja pahoinvointiin, jouduin laittamaan päälleni veluuriasun sillä peitto ei yksinään riittänyt. Tunnin päästä heräänkin yltäpäältä hiessä ja vaatteet heitettiin saman tien nurkkaan. Teki mieli hypätä suihkuun, mutta kunnon asukkaana noudatan hiljaisuusaikoja ja päätin vain kääntää kylkeäni. Noin viisi minuuttia jaksoin kykkiä toisella kyljelläni kunnes päätin luovuttaa ja siirtyä olohuoneeseen katsomaan elokuvaa.

No ei siitäkään mitään tullut. Houdini ja rakkauden kahleet eivät kahlinnut minua paikalleni vaan aloitin lohipiirakan esivalmistelut. Rakas äidinäitini eli Mamma, joka on vierailemassa vanhemmillani, viettää tänään 75-vuotis syntymäpäiviään joten päätin tehdä pari suolaista piirakkaa. Aloitin ensimmäiseksi Lohipinaattipiiraasta (valmistuksesta erillinen postaus) ja koska itse en ole niin lohen ystävä päätin tehdä seuraksi katkarapupiirakan. (myös erillinen postaus)

Piirakan valmistuessa uunissa sain lopulta lukittua takapuoleni sohvalle ja aloin katsomaan kokkaukseen sopivaa elokuvaakin, Julie & Julia. Enkä persettäni nostanut kuin mainostaukojen ajaksi jolloin tein samalla esivalmisteluja katkarapupiirakkaa varten.

What is that you really want to do?
- Eat.

ps. Osaisiko joku kertoa mitä söin eilen väärin, sillä vatsani oli iltaa myöten kuin ilmapallo joka ei laskeutunut millään. Tökkiessäkään se ei antanut yhtään periksi vaan muistutti raskausvatsaa. Ei kiva.
Söin päivän aikana siis viilin ja kolme luumua, uunissa grillattuja kasviksia (kesäkurpitsaa, sipulia, herkkusieniä) maustettuna balsamicoviinietikalla. Perus salaattisekoitusta. Raparperipiirakkaa (nostatus aineena sooda) ja vaniljakastiketta. Mansikoita. Pari herneenpalkoa (joiden jälkeen muistin että saan niistä nykyään allergisia oireita, eli kurkkukutinaa) ja lasi maitoa (äitin neuvo herneiden aiheuttaman reaktion steriloimiseksi).