Alkuperäinen
ohje on täältä ja taas muuntelin ohjetta oman pään mukaan mm. maustamisen suhteen ja menin
helpoimman, eli valmistaikinan kautta. J
Jälkeenpäin
ajatellen tuskin ihan kolmea kananmunaa tässä olisi tarvittu ja enemmän
katkarapuja olisi saanut olla! Tietääpähän ensi kerralla kun tätä teen. Meni
ainakin kuin kuumille kiville tämä, että lohipiirakka, joten mahdollisesti
tulevaisuudessa näitä kokkailuja on tiedossa enemmän. J
Ainekset:
Pohja
Täyte
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1 dl emmentaljuustoraastetta
1 dl tilli ja
ruohosipulisekoitusta hienonnettuna
Painele
taikina käsin piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita
kermaviilin joukkoon munat, juustoraaste ja tilli. Mausta. Kaada seos vuokaan.
Ripottele päälle sulatetut ja valutetut katkaravut.
Paista
200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. (Voit nostaa piirakan
kypsymisen loppuvaiheessa ylemmäksi pariksi minuutiksi, jotta piirakan pinta
saa kauniin värin.)