4. heinäkuuta 2012

Katkarapupiirakka


Alkuperäinen ohje on täältä ja taas muuntelin ohjetta oman pään mukaan mm. maustamisen suhteen ja menin helpoimman, eli valmistaikinan kautta. J

Jälkeenpäin ajatellen tuskin ihan kolmea kananmunaa tässä olisi tarvittu ja enemmän katkarapuja olisi saanut olla! Tietääpähän ensi kerralla kun tätä teen. Meni ainakin kuin kuumille kiville tämä, että lohipiirakka, joten mahdollisesti tulevaisuudessa näitä kokkailuja on tiedossa enemmän. J

Ainekset:


                             Pohja
                             Myllyn Parasruis-kaura piirakkataikina                                            

                             Täyte
                             1 prk                    kermaviiliä
                             3                           kananmunaa
                             1 dl                      emmentaljuustoraastetta
                             1 dl                      tilli ja ruohosipulisekoitusta hienonnettuna
                             180 g                   katkarapuja

                                                         suolaa
                                                         Pasta Rossapippurisekoitusta
                                                         LimePepper pippurisekoitusta 

Painele taikina käsin piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita kermaviilin joukkoon munat, juustoraaste ja tilli. Mausta. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle sulatetut ja valutetut katkaravut.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. (Voit nostaa piirakan kypsymisen loppuvaiheessa ylemmäksi pariksi minuutiksi, jotta piirakan pinta saa kauniin värin.)