28. heinäkuuta 2012

Lasinsirpaleita


Vihdoinkin aurinko on tullut takaisin. Jo alkuviikosta luin säätiedotuksia ja odotin viikonloppua sillä ilman luvattiin parantuvan. Odotan vieläkin innoissani alkuviikkoa sillä lämpötilan pitäisi vieläkin nousta! Minä niin nautin lämpimistä ilmoista ja vain (vielä kerran todetakseni) nautin kun vaatekaapista ei tarvitse noukkia sukkahousuja ja villapaitoja. Ja saan tepastella paljain varpain ulkosalla. Vastaan tulijoilta kyllä olen aamulenkeillä saanut kummaksuneita katseita jalkoihini. Mutta kulkeehan Misakin ympäri vuoden (tai no paukkupakkasillahan se ei kävele ollenkaan..) paljain anturoin joten miksen minäkin vilauttelisi anturoitani silloin tällöin. Kyllähän se kirpaisee kun viileä aamukaste koskettaa paljasta ihoa, mutta samalla se raikastaa. Voin nostaa katseeni kohti aamuaurinkoa ja toivottaa sille hyvää huomenta.


Eilen kesän jatkumisen kunniaksi, lähdimme haisulin kanssa elmeri –jahtiin ja leikkimään samalla turisteja. Lupasimme toisillemme kyllä toteuttaa turistikierroksenkin paremmin ja kiertelemme kaikki turistikohteet. Joskushan se on Helsingin kaupunkiinkin tutustuttava. Niillä silmillä miten muut meidät näkevät, tai oppaat haluavat kaupungin näyttävän.

::Koira longchampin laukussa vai laukku longchampin koirassa?::

Parin tunnin päästä tapasimme myös tarhaystävämme ja siirryimme hietsuun. Ensimmäinen kerta sielläkin tänä vuonna. Tytöt kävivät vilvoittelemassa itseään vedessä, mutta minä itse jäin istumaan rannalle. Veteen meno olisi vaatinut vieläkin lämpimämmän ilmaston, sellaisen kuin turkissa. Ah sitä lämpöä.

Rannan jälkeen kävimme vielä haisulin kanssa syömässä, missäpä muualla kuin Cafe Picnikissä. Kampin Cafe Picnik (siis se 2kerroksessa sijaitseva) on kyllä minun suosikkini picnikien maailmassa, rauhallinen ympäristö ja mukava henkilökunta (paitsi se joka ohjeisti haisulia bagel -sanan  lausumisessa). Tämä nykyinen kerta vain oli epämukava siinä mielessä että annoksestani löytyi lasinsiru. Kävin varoittamassa myyjiä ja korvaukseksi sain lahjakortin. Tapaus ei kuitenkaan pelästyttänyt minua niin pahasti etten asioisi siellä uudestaankin. Siellä on vain niin mukavaa istuskella ja samalla katsella ohikulkevia ihmisiä (ja yrittää bongata tuttuja).