23. heinäkuuta 2012

Nykypäivän satuihin luottaminen


En osaa katsoa ketään silmiin, varsinkaan vastakkaista sukupuolta. Jos naapurin poika tulee käytävällä vastaan osaan vain tervehtiä, mutta en katsoa silmiin. Pelkään aina että minua pidetään tyhmänä jos katson silmiin tai jopa niinkin että annan itsestäni väärää kuvaa, kuten esimerkiksi kiinnostusta. Sen vuoksi en ole koskaan osannutkaan olla vastakkaisen sukupuolen kanssa normaalisti. Joko pelkään itse vaikuttavani liian kiinnostuneelta (vaikka kyse olisikin ystävyydestä) tai sitten luulen toisella olevan taka-ajatuksia. Miksi muka kukaan tahtoisi ilman mitään syytä viettää aikaa kanssani tai olla ystäväni?

Joku sanoi joskus että kaupassa työskentelyhän antaa parhaimmat flirttailumahdollisuudet tuntemattomille. Sen voi aina peittää asiakaspalvelun ystävällisyyden alle. Mutta miten siitä eteenpäin? Sitä olen ihmetellyt, miten toinen koskaan tietää toisen olevan tosissaan. Miten oikeasti flirttaillaan ja sovitaan treffeistä ilman että tuntee itsensä idiootiksi? Sinkkuelämän tapaisissa sarjoissa se näyttää niin helpolta, että olen aina ajatellut sen onnistuvan vain jossain toisessa maailmassa.

Mutta sitten, tai onhan tästä jo aikaa, tuttuni tapasi töissään kaupassa miehen jonka kanssa hän meni juuri naimisiin. Toinen oli tavallinen kassaneiti ja toinen tavarantoimittaja. Ihailenkin tätä tyttöä, hän on aina osannut ottaa riskejä (vai onko se hänelle riskin ottamista?) ja antaa mennä ajatuksista sanoihin ja sanoista tekoihin.

Tällaisina aikoina, kun kaikki tapahtuu vain internetin välityksellä enemmänkin ihailen, todella ihailen näitä tosi elämän satuja. Onnittelut siis vielä kerran tälle tutulleni joka sai prinssinsä. Mitäköhän hänelle nyt kuuluisi jos olisi kuin minä, liian peloissaan ja itsekriittinen ottamaan askelia kohti tuntematonta?