31. elokuuta 2013

Lankahysteria

Jokos mennään jonottamaan?”

Alkuviikon lehdessä, oli ilmoitus joka sai Mamman innostumaan. Lankoja tarjouksessa 1e/kerä, 5per asiakas! Ja se tarjous on tänään. Nyt kun minä olen täällä, saisimme tuotua 10kerää eli kilon kotiin, jos vain värit ovat hyvät. Ja ovella olisi oltava ajoissa ennen avautumista.

Tämän kuullessani näin kyynärpääni ja vikkelät jalkani luovimassa tieni läpi mummolauman joka jonottaisi ovien aukeamista kuin nuoriso Justin Bieberin lippuja. Ovien avautuessa heittäytyisimme kukin parhaiten näkemällämme tavalla sisään, kukaan ei säästyisi rollaattorien ja kainalokeppien iskuilta. Ilmassa ei soisi linnunlaulu vain kirosanojen soinnut jokaisen yrittäessä olla ensimmäinen. Jos olisimme piirroshahmoja, joku olisi jäänyt jalkoihin renkaan jäljet selkeästi selässään.

”Mä arvasin et siellä on ämmälauma oven takana!”

Ja niin olimme mekin, kymmentä vaille yhdeksän, emmekä olleet ensimmäisiä. (Ou jeah Cami, me jonotimme kaupan oven takana avautumista!)  Ihmeen kiivaita nämä kutojamummot, yksikin yritti meitä jonoon saada saapumisjärjestyksessä. Kyllä teki mieli hypätä kiivaasti ovien auetessa sisään ja tunkea lankojen luokse. Siihen tosin olisi vaadittu että olisin tiennyt niiden sijainnin.

Viimeisen kilon taisimme viedäkin, ei siellä sen suurempia eriä Nalle-lankaa ollut. Kauniin vaaleanvihreä on tuo väri, vieläkin pähkäillään miten sitä kutsuisi. Mamma pitää sitä limenä, minä ehkä hiukan minttuna? Mamman silmiin (tai väritietämykseen :D) nyt ei kuitenkaan liiaksi kannattaisi uskoa, piti vaaleansinistä sytkäriä lilana.

Nyt sitten lepäillään loppu ilta, pieni iltalenkki jossain vaiheessa kunhan omenataskut on ensin syöty ja kahvit juotu.

Inhottavaa kun tämä oma olo verottaa vierailua, kokoajan minäkin olen makaamassa. Tulisi flunssat ja väsymys talvella, ei silloin kun aurinko paistaa. Vuohesaaressa olisi kiva käydä, ja sienimetsäkin houkuttaisi, vaikka en sieniä tunnistakaan. Sienihimoon helpottaa tosin Mamman naapurin juuri äsken tuomat herkkutatit, ties mitä niille keksimmekään tehdä!