22. elokuuta 2013

Kauneudesta kateus

Luulisi että aikuisikään mennessä, ne vanhat tunteet ja uskomukset yläasteajoilta olisi jo kaukana. Mutta ei, ne samat toteamukset iskevät pitkään ja lujaa päin naamaa. Vain kauniit pärjäävät.

Yläasteellahan se oli jo tuttua, kauniit saavat kaiken, hyvät arvosanat, ystävät, -onnellisuuden. Kauniit klikit ja yksittäiset henkilöt määräävät miten kuuluu puhua, pukeutua ja elää. He saavat päättää millainen ihminen sinä olet, ja miten sinä tulet vaikuttamaan maailmaan. Miten sinä menestyt, ja miten sinusta pidetään. He päättävät oletko sinä oikeanlainen vai totally out.

Viime aikoina, tai ainakin viime päivinä pieni (pyöreä) peikko on vallannut mieleni. Se ei ole mikä tahansa peikko, vaan se tietyn värinen –vihreä. Kateus on rantautunut mieleeni ja sitä myöten olemukseeni. Jokainen varpaanikin tuntee sen, sen ärsytyksen, surun ja suuttumuksen. Ja kaikki kietoutuu siitä syystä ympäri minua, koska en ole kaunis. En ole tarpeeksi kaunis tämän maailman vaatimuksiin, sillä vain kauniit pärjäävät.

Jos olet kaunis sinusta pidetään, jos elät täydellistä chicklit –elämää, sinusta ollaan kiinnostuneita. Jos vielä avaat kantesi koko maailmalle sinä pääset pitkälle, saat loistavan tulevaisuuden –täysin tyhjästä. Näkeekö jo pitkälle kateuteni kohteen? Muotiblogistit. Nuo kauniit, aikuisiän suositut. Heillä sanojensa painotus on muodissa ja he tahtomattaankin määräävät uudet vaikutteet. Heillä on enemmän sanavaltaa ja vaikuttavat ihmistenmielipiteisiin paremmin kuin aamupäivän lehdet. Muoti ja kauneus on in tässä maailmassa jossa paetaan todellisuutta.

Minulla ei ole mitään heitä vastaan, älkää ottako tätä näin. Minä olen vain, no erittäin kateellinen. Kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntäni, ja jos saisin tehdä sitä elääkseni, eläisin unelmaani. Ja kun huomaan jonkun toisen tekevän niin, heijastan sen heti puutteisiini. Jos vain olisin syntynyt Lumikkina kääpiön sijaan, tai edes saanut puolet siitä kauneudesta jota siskollani on.

Onko kauneus nykyään merkki siitä, että tulee elämään unelmaa? Vaikka se olisikin jonkun toisen.