18. elokuuta 2013

Aistin muistot

Se tuli itselleni taas aivan huomaamatta, kuin puskista joku sanoisi. Nimittäin vuodenajan vaihtuminen. Vaikka kuinka haluaisin ajatella, että vielä on kesää jäljellä, tuntuu tuuli silti viileämmältä ja ajovalot näyttävät loistavan kirkkaammin illan hämärää vasten. On ne hellemekotkin laitettava sinne kaapin perälle. Omasta mielestäni syksyn tuntuu jo tuoksusta, huomaako joku muukin sen? Ilma tuoksuu kostean viileälle ja samalla jollekin uudelle.

Itselläni se tuoksu tuo mieleeni riparin jälkeisen ajan ja viimeisen peruskouluvuoden alun. Viikonlopun Iltasanomat kirjoitti ysiluokan olevan koululaiselle rankin, ja ainakin itselleni se oli. Menin läpi monien muutoksien kun päätinkin liittyä siihen ryhmään jota ei kiusattaisi vaan olisi cool, siihen joka kuuluisi muihin. Ensimmäiset suudelmat, kännikokeilut ja tupakan maistelut. Oman elämänsä värittäminen tarinoilla, jotta itsestään tulisi kiinnostavampi. Oi kultainen nuoruus, minkä kaiken muuttaisinkaan jos voisin. Silloin minusta kuoriutui jonkin lainen kameolontti Tein, pukeuduin, puhuin miten minun odotettiinkin, ulkoiset paineet olivat minulle aivan liian kovat.

Nykyään uskallan onneksi seisoa enemmän omien mielipiteideni takana, uskallan pukeutua vaatteeseen mitä ystäväni voi inhota, vaikka tuntuuhan se vielä kapinoinnilta systeemiä vastaan. Jos joku muukaan ei pidä siitä niin eihän sitten minunkaan. Mutta enhän minäkään tosin pidä kaikista muodin yms saralta, mitkä voivat taas olla pinnalla. Ennen ajattelin itseni olevan outo kun mielipiteeni erosivat muista, nyt vasta tiedän ja tunnen, että se liittyy vahvuuteen. Vahvuuteen kuulla oma äänensä ja puhua sillä, kuiskaamatta.

Herääkö muille muistoja vuodenaikojen tuoksuista?