23. lokakuuta 2011

Paistoksella pylly penkkiin

Hei kohtalo, oon iso tyttö jo
ja mä päätän sen, kenen oon tai en


Sain ainakin eilen pestyä kolme koneellista pyykkiä. Viime yön unessa olin vaihtanut petivaatteetkin, joten kyllä ärsytti, kun edelleenkin ne ilkkuivat minulle lipaston päältä. Jotkut unet ovat sellaisia, ettei ollenkaan haittaisi jos ne olisivat yön aikana käyneet toteen.

Aamuisen ilman nähtyäni ei kyllä olisi yhtään haitannut vaikka olisinkin linnoittautunut peiton alle loppupäiväksi. Ymmärsin hyvin miksi Misa ei ollut edes nenäänsä työntänyt peiton alta ulos kutsuessani, päätti vain ryömiä syvemmälle piiloon. Mutta niin kuin ystävälleni mainitsin tässä eräänä päivänä, kesää kohtihan me kokoajan ollaan menossa. Voitte vain kuvitella millaisen ilmeen ystäväni minuun loi tuon sanoessani.. Mutta edessäpäinhän se on?

En kuitenkaan saanut itseäni takaisin peiton alle kun olin jo noussut, joten pienten ulkoilujen ja aamupalojen
 -en possuillut ja syönyt kahta kertaa, vaan toinen oli siis Misan-
jälkeen päätettiin lähteä lounastamaan vanhemmilleni jossa melutasoa piti yllä jo Brandon. En ymmärrä vieläkään miten tuollaisessa pienessä paketissa voi olla niin kamalasti energiaa. Ennen kuin ehdin edes takkiani riisumaan, hän oli jo näyttänyt minulle moneen kertaan, kuinka oli oppinut tekemään kuperkeikan.

Ruokapöydässä istuessammekin hänen pieni pyllynsä ei pysynyt paikoillaan. Lopulta hän yritti nousta ja sanoi syömiselle ”ei haluu” mutta mamma tokaisi napakasti takaisin. ”Äiti on sanonut ettei ole siitä kiinni haluaako syödä, vaan siitä että pitää syödä.” Fiksusti sanottu sisko. Tosin siskoni voisi vaikka syödä kokonaisen joulukinkun ja päälle vielä laatikot, eikä se näkyisi missään. Ei, en ole kade enkä katkera siitä että itsessäni näkyy jo yksi syöty ateria..

Päiväunien aikana päätin tehdä pientä välipalaa, eli omena-raparperi kaurapaistosta. Kävin kaupassakin vielä hakemassa vaniljakastiketta Brandonia ja mammaa varten. Sen ollessa uunissa siivoilin vanhempieni keittiötä ja raahasin Misan mukaani viemään roskat. Tämä on tätä koiran ulkoiluttamista kun omistaa chihuahuan joka on yhtä vilukissa että mukavuuden haluinen, kuin omistajansakin.

Kuulin illalla äitini soittaessa, että paistos oli liimannut Brandonin pienen pyllyn pöydän ääreen. Äiti oli ottanut paistosta johon pieni suu oli tokaissut ”namnam” ja äitini ehdottaessa kahta lusikkaa, oli tämä pieni pylly tosiaankin jo parkkeerannut itsensä pöydän ääreen odottamaan. Äiti oli vielä laittanut siskolleni ja Brandonille kotiin mukaan paistosta, joten luulisi sitten ainakin jonkun aikaa pojan pysyvän kotonakin paikoillaan..

Itse en tapahtumaa todistanut, sillä pääni oli pakottanut minut jo lähtemään kohti kotia ja rauhoittumaan. Siinä ajaessani kohti kotia mieleen nousivat Kirstin perjantaiset sanat. ”Jos jotain tulee niin tiedät varmaan mihin soittaa.” Kotiin päästyäni en edelleenkään tiennyt keitä nämä olivat. Nimiä putkahti päähän, mutta miksi soittaa jos toinen ei ymmärrä tai ratkaise ongelmaa? Ketä sellainen hyödyttää, saa toiselle vain pahan mielen valittaessaan. Jo pienestä asti, olen oppinut, ettei harmia ja kiukkua pureta muuta kuin omassa rauhassa ja itseensä. Muuten voisi satuttaa/loukata jotain toista. Ja jo pienestä pitäen en ole halunnut koskaan loukata ketään. Miksi turhaan kun lähempääkin löytyy sopiva kohde.