23. tammikuuta 2012

Pähkinäpiina


Ensimmäinen puolipäivä takana, en tiedä vielä menenkö huomenna takaisin. Puolessa välissä aamupuuroani olin jo vääntämässä itkua. Viimeisenähän sitä melkein taas istuttiinkin pöydässä.

Kävin halaamassa suosikkihoitajaanikin alakerrassa, hän kun on lähtemässä pois muihin hommiin vähäksi aikaa, tulee ikävä. Mutta enpä ole nytkään häntä juuri lähtöni jälkeen nähnyt, mutta edelleen jaksoi tsempata minua taistelemaan, vaikka luovutus onkin päässä isona äänenä.

Entä jos vaan antaisi olla? Ei tämä miksikään enää muutu ja jos muuttuukin, niin se on vain hetkellistä. Miksi taivaltaa pitkä matka tietäen että kuitenkin palaa takaisin? Ehkä eri reittiä ja eri keinoilla, mutta kuitenkin aina takaisin.

Lounaalla Ravioli tietenkin päättänyt iskeä kunnolla päin minun kasvojani, pullariisiä sekä kastiketta jossa oli pähkinöitä. Ensin erottelin, päässä huusi ajatus ’hyi yök en todellakaan syö’ varsinkin kun toinen tyttö jätti parsakaalin varren syömättä ja siitä ei sanottu mitään. Toinen taas melkein jätti sienet mutta söi silti, silloin minäkin ajattelin että nielenieleniele. Ja kyllä, puraisematta nielin ja juoksin purukumipussin luokse vain saadakseni pahan maun suusta pois.

Hyi yök vihaan pähkinöitä.