25. tammikuuta 2012

Kerran kirpaisu tuntuu monesti



Eilisen päivän vietin kotona, Misa tietenkin vain mielissään tilanteesta. En ollut vielä varma tulevasta, halusin vain olla hetken hiljaa ajattelematta jaksanko, tahdonko, pystynkö? Tulipahan sitten siivottua keittiökin pitkästä aikaa ja hirveä innostus, halu, tahto uusia järjestys ja sisustus iski. Saisikohan koneelle ohjelman johon voisin ladata asuntoni pohjapiirrustuksen ja omistamani kalusteet jotta voisin siirrellä ja tarkastella niitä ennen hommiin ryhtymistä? Säästyisi kaikki turha vaiva.

Miksi minä haluan tietää aina tulevan ennen kuin se edes on lähellä? En uskalla ottaa riskejä vai enkö uskalla luottaa omaan arviontikykyyn asioissani? Tarvitsenko väkisin sen ulkopuolisen sanomaan kun kaikki on hyvin tai ei ole, sellaisen joka antaa ehdotuksia ja saa pääni kääntymään vaikka väkipakolla.
Mutta mikä tai kuka se joku edes on?

Illalla kävin heittämässä Misarakkaudenkin vanhemmille hoitoon jotta aamuherääminen olisi helpompi. Kun oltiin siistimässä autoa pois turhasta lumesta, se toope juoksee juuri siihen alle mihin heitän kaiken lumen, ehkä kostona siitä se pallo vei minut ulkoilemaan yli puoleksi tunniksi että sormeni jäätyivät. (rakkaus, pallo, toope –rakkaalla lapsella on monta nimeä.) Ja koira olisi jaksanut mennä pidemmänkin, oikein kuulin korvissani kuinka sitä harmitti kun raahasin sen sisään.
Oisit samperin ämmä pukenu enemmän vaatetta päälle tai vaikka hyppiny käsien päällä sillä minä tahdon vielä mennä metsään!”

Lähtiessäni vanhemmilta juoksin vielä postissa hakemassa feikkiUGGit ja kotiin sänkyyn miettimään pääsisinkö osastolle seuraavana päivänä. Eli tänään. 

Pääsinpäs.


Ehkä pelkona oli myös se että isäni tulisi tarkistamaan lähdinkö varmasti kotoa ja nyt on vain kestettävä ihmisten kysyvät katseet. Tekisi mieli pamauttaa yhdelle kirosanoja päin näköä hänen tuijottaessaan jokaista liikettäni. Miten syön, istun, keskustelen, luen.. Argh. No mutta, päivä (ja ruoka) kerrallaan.

Olet haalinut itsellesi paljon töitä. Mieti, mitä pakenet ainaisella touhuamisella.
Pistä elämäsi vihdoin kuntoon ja ajattele omaa jaksamistasi.
Varo varkaita. Saat hellyyttä, jos teet itse kerrankin aloitteen.