7. syyskuuta 2012

Takaisin töissä





Ensimmäisenä päivänä peukalon sormus meinasi mennä asiakkaan ostosten mukana. Petollinen danonino purkki nappasi sen mukaansa. Onneksi huomasin tarpeeksi ajoissa, muuten olisi hävinnyt taas yksi sormus työpäivän aikana. Eihän niitä ole kun jo kaksi kadonnut salamyhkäisesti.

Enkä muistanut kuinka kylmä työpaikkamme on. Ulos päästyäni oikein pysähdyin siihen auringon antamaan lämpöön, kun hetki sitten olin tärissyt kassalla. Nyt ainakin muistan miksi sukkahousut oli aina pakollisesti mukana. Ja tapa jatkukoon.


Toisena päivänä tuttu vuorovastaava otti minut avosylin vastaan, kirjaimellisesti. Siinä sitten halailtiin hetki ja tovi, ja oli ihana nähdä kuinka iloinen toinen voi olla kun minä tulen takaisin. Kai ne muutkin ihan tyytyväisiä oli? Kauppa oli hiljainen aika ajoin, joten pääsin purkamaan aamulta jääneitä tavaroita. Melkein vain osun mm. kaikkeen raahatessani tyhjää lavaa pois. Vielä on kuitenkin vedettävä rasti seinään ja koputettava puuta, sillä (vielä) mitään en onnistunut rikkomaan.

Mutta kateissa oli kaikki asiat, siis omassa päässäni. Minä kun viimeksi olen ollut töissä ennen kauppamme remonttia ja tavaroiden uudelleen järjestämistä. Yhtä aikaa päätti kolme asiakasta tulla kysymään missä on mitäkin, hädissäni näytin varmaankin mustekalalta viittoessani suuntaan ja toiseen. Ja eihän ne siellä edes lopulta olleet enää. Kateissa olivat kananmunat, majoneesit ja energiapatukat. Kamalasti pahoittelin asiakkaille epätietämystäni, hiemanko nolotti. Onneksi kaikki olivat mukavia ja totesivat kaupan olevan onneksi niin pieni, ettei pieni kiertely mitään haittaa.

Otti minut vastaan iloisin mielin siivoojakin. Ja taisinpa hymyillä liiaksi sillä toinen kassamme tuli päivän päätteeksi toteamaan ettei meillä saa hihitellä. Näytin kieltä ja vetäisin kunnon räkänaurut päälle, töihin palaaminen on mukavaa. Nyt vain tuntuu tyhmältä kun en ole aikaisemmin sitä tehnyt.

Kolmas päiväkin koitti lopulta, ja samalla laillahan se meni kuten edelliset. Meitä oli lopulta yksi ylimääräinen, joten sain luvan lähteä aikaisemmin kotiin, mikä sopi siihen väsymykseen mitä mainiosti. Ja osasinpahan nyt vihdoin ja viimein ohjaistaa asiakkaan sinne majoneesien luo. Ja nauroi yksi asiakaskin minulle kun manasin uusien hyllyjen salaperäisestä ilmestymisestä paikkoihin joihin ne eivät kuuluneet. Tupakkalajitkin alkaa pian painumaan kaaliin, sillä punainen LMhän on se missä on sinistä, ei se punavalkoinen.. punaista kuin punaista himpura. Mistä sitä itse tietäisi kun ei polta.

Siinä sitten ne päivät oli ja seuraavaksi onkin vapaata aina ensi tiistaihin. Työaikani siis puolittui melkein puoleen nyt aluksi työnaloittamisen helpottamiseksi. Ihan hyvä onkin. Ensin ajattelin, ettei se kummempia luulisi tuntuvan mutta kyllä vain, kyllä se tuntuu. Hyvä kun Misaa olen työvuoron päätteeksi jaksanut ulos viedä, hyvä etten ole nukahtanut siinä samalla.