6. syyskuuta 2012

Rakkaustarinan ainekset

Jotenkin (ja tämähän on vain minun mielipiteeni) meistä olisi pitänyt kaiken järjen mukaan muodostua pariskunta jossain vaiheessa. Ainakin niin olisi käynyt jo lukuisissa kirjoissa joita luen. Mutta eiköhän chicklit kirjallisuudessa aina ole onnellinen loppu? Niinkuin elokuvissakin. Tyttö saa aina pojan ja seurustelu on ihanaa, vaikka poika alussa olikin täysi kusipää ja olisi loukannut kuinka paljon ja raastanut tytön sydämen verille, aina, aina he olisivat lopussa selvittäneet asiansa ja ah niin yhdessä ikuisesti ja onnellisesti.
Ehkäpä luen liiaksi kirjoja.

Eräässä lukemassani blogissa oli kysytty kumman valitsisi, rikkaan elämän sinkkuna vai köyhän parisuhteessa? Minun mielestäni tuossa ei nyt juurikaan ole mitään ihmeempää kysymystä, parisuhde ei enää ole vuosiin ollut itselleni se pakollinen tavoite elämälläni. Olen niin hyvin mielestäni pärjännyt yksinkin. Mihin sitä miestä tarvitsee naulaa naulaamaan kun omistan itsekin vasaran. Ja reiät seinään poraa isi.

Mutta ei sitä kieltäminen ole, etteikö joskus olisi mukava jos joku olisi tuossa vieressä. Saisi halauksen ihan vain ilman syytä, ja olisi joku kenen kanssa viettää elokuva iltoja. Olisi joku jolle olisit se ensimmäinen vaihtoehto? Mutta siihen se jääkin, en koe haluavani (saati pystyväni) asumaan kenenkään kanssa, ja se missä olet mitä teet -kysymykset voisivat vaivata minua pidemmän päälle. Ehkä en osaa sitoutua enää kovinkaan hyvin. Jo ystävyyssuhteiden pitäminenkin kun on jäänyt muiden kontolle, minä juurikaan koskaan osaa soittaa tai ehdottaa tapaamista. Koen etten voi, pysty ja äh miksi muka joku minun kanssani aikaa haluaisi viettää? Ja miten sitä aikaa edes vietetään? Jos en osaa vain olla itseni kanssa miten osaisin olla vain jonkun muun kanssa?

Ja sekin on sellainen minkä pitäisi tulla vain luonnostaan, ei yhteyttä mielestäni voi pakottamalla (paitsi internetyhteyttä) saada.

Ja entä kaikki se miehiin liittyvä soopa, jota hänelle oli nuorena tuputettu? Että jonain päivänä yksi niistä (säälittävistä) olioista rakastuu häneen (ja oikein rakastaisi häntä –hah- joku oli varmaan hankkinut tsiljoonaomaisuuden sillä keksinnöllä) ja tekisi hänet kokonaiseksi. Antaisi hänelle jotain, jota ilman hän ei tulisi toimeen. (Hän tulee toimeen ilman useimpia tapaamiaan peniksiä, joten juttu on silkkaa valhetta.)
[©Candace Bushnell – Neljä Blondia]