8. toukokuuta 2012

Muistamisen merkki


Kun päivissä ei ole rytmiä, todellisuus ja unimaailma sekoittuvat helpommin toisiinsa. Miettiköhän ihmemaan Liisa oliko se unta vai totta kun putosi kaninpesään. Tulipahan mieleen että se kirja pitikin lainata kirjastosta.

Muutama yö sitten näin unta että rappukäytävän ilmoitustaulu oli siivottu, se oli aivan tyhjä. Aamulla ulkoilemaan lähtiessä olikin pohdittava tovi, olenko todellisuudessa vai unessa, kun ilmoitustaululla olikin papereita. Ja viime yönä olin syöttänyt isille muumisuklaapatukan, nyt aamulla se oli vieläkin eteisessä. Lisäksi ihmettelin miksi minulla on punaista sormissani, kunnes muistin eilen lakanneen kynteni. (Hyvä lakata kynsiä joita ei edes ole.)

Joskus on vedettävä rasti seinään kun olen ottanut lääkkeeni, vain jotta minulla olisi todistusaineistoa. Jos vaikka epäilen myöhemmin tekemisiäni. Kun vaan muistaisi välillä mikä rasti olikaan se tämänpäiväinen. Vai oliko sitä edes.

Onneksi sentään kirjan lukeminen ja ristikoiden täyttäminen onnistuvat. Ne eivät vaadi muistamista, kirjassa oikeaa kohtaa on näyttämässä kirjanmerkki ja ristikoissa kynä on merkannut jo aivojeni ratkaisut.