25. helmikuuta 2013

Oi kultainen teini-ikä ja helppo ystävyys


Aikuisuus on tylsää. Kokoajan on vain hirveä kiire, joka päivä on tehtävä jotain ja ikävä ystäviä kohtaan vain kasvaa. Nykyään kun ystävät ovat töissä, toiset vuorotyössä ja toiset arkipäiväisin, on mahdotonta löytää yhteistä aikaa joka sopisi molemmille. Siihen kun lisätään vielä pakolliset vapaa-ajalla suoritettavat menot, yllättävät menot ja lapsiperheen arki, aijai mistä sitä aikaa löytyisi? Voisiko joku pysäyttää maailman vain hetkeksi, vain ihan hetkikin riittäisi, tahtoisin vain halata ystäviä, varsinkin Tuutikkia ja kertoa kuinka ikävä minulla on. Kuinka en ole unohtanut, kuinka ajattelen päivittäin.

Silloin kun oltiin koulussa, tällaisia murheita ei ollut. Joillakin aikaa vei vain harrastukset, mutta aikanani kenelläkään ei ollut niitä pahemmin. Näin ystäviäni lähes päivittäin, ja kuulumisia ei tarvinnut toistella tai tapaamista aloittaa sanoilla kerroinkohan mä jo mutta..

Silloin ammattikoulussakaan ollessamme työharjoittelut eivät haitanneet, muistan kevään kun istuimme Tuutikin kanssa hänen harjoittelupaikan edessään tuntitolkulla ”tupakalla” ja juoruamassa poikaystävistämme. Näitä tapaamisia auttoi tietenkin myös se että asuin käytännössä silloisen poikaystävän ja hänen äitinsä kotona tapiolassa. Aamupalan syötyä tulikin usein talsittua kohti Emma –museota. Ja yleensä sitä ennenkin oltiin jo ehditty juorumaan Irc-Galleriassa, tai irkissä. Ainiin olihan se mesekin. Ja ehkä pari tekstiviestiäkin tuli kirjoitettua niiden lisäksi.

Nykyään irkki sekä galleria ovat historiaa, tekstiviestitkin lähtevät (ainakin itseltäni) harvoin. Tällaisina hetkinä sitä kaipaa sitä teini-iän kiireettömyyttä ja ikuista aikaa.  Ja välillä jopa sitä sairaslomalaisen arkea kun aikaa tosiaan oli, ei ollut muita asioita kuin miettiä mitkä sukat sitä tänään laittaisi jalkaansa. Ja suihkussakin tuli käytyä useammin, koska sinne ehti! Nyt pitää ajoittaa herätyksetkin niin että kaiken ehtii tehdä ennen työpäivää. Ja työpäivän jälkeenkin on aikataulutettava koirien ulkoilut ja nukkumaan menot, niin ettei aikaa edes viestittelyyn edes jää. Hyvä jos ehtii ajatuksen kanssa tietokoneellekaan.

Kaipaako joku muu teini-iän aikataulu vapautta?