9. helmikuuta 2013

Kuume-ko?


Ehkä en viime aikoina olekaan ollut vain väsynyt. Ehkä se yöhikoilu ei johtunutkaan vain ennenaikaisista vaihdevuosista. Torstaina töissä huomasin tämän vain siitä, että ajatus katkeili ja en ymmärtänyt välillä asiakkaiden puheesta mitään, näin suiden aukeavan mutta puhe oli outoa möngerrystä. No ei se johtunut kun vain kuumeesta.

No ei se sitten auttanut kuin varata aika sairaanhoitajalle seuraavaksi päiväksi, ja vaikka kuinka päässä pyörikin työpakosta, oli pakko alistua tuomioon ja jäädä viikonlopun ajaksi sairaslomalle. Itku kurkussa otin paperin vastaan ja kiroilin mielessäni sillä tänään, eli lauantaina olisi tarkoitus viettää Tikrun 4-vuotis synttäreitä siskon luona. Olisi ollut koirillekin monien uusien ihmisten ensitapaamista. Nyt harmittaa. Ok ei vain harmita, ottaa syvästi aivoon, etten tajunnut kuunnella kehoani aikaisemmin ja sairastaa rauhassa vaikka viime viikolla, tai pari päivääkin vain aikaisemmin jotta olisin synttäreille päässyt.

Nyt tosin tällainen flunssakausi onkin ottanut otteensa monesta läheisestä sekä tutusta. Töissä ihmiset ovat vuorotellen olleet kipeänä ja taisin minä kihistä onnestanikin kun minähän en sentään tautia vielä ole saanut. Olisi pitänyt ymmärtää koputtaa silloin puuta, oma pää olisi nyt tarkemmin ajateltuna ollut mitä mainioin kohde koputteluun.

Nyt siis pitäisi lepäillä, ja tunnetusti minähän osaan pysyäkin paikallani korkeintaan 5min kerrallaan. Joten tunnustan, en ole lepäillyt vaikka olisikin pitänyt. Mutta olen tehnyt vain hyviä hommia, olen pakkaillut muuttoa varten. Sillä minä sain asunnon! Ihanan sellaisen, läheltä nykyistä ja halvalla, tykkään.

Mutta olen onnistunut sentään löysäämään normaalia käytöstäni pakkailun suhteen, olen sullonut vaatteita ja muita tekstiilejä vain jätesäkkeihin, ilman sen kummempaa järjestystä. Yritän takoa päähäni ajatuksen, että ehtiihän sitä uudessakin asunnossa järjestellä ja organisoida kellariin menevät tavarat ja kaappeihin jäävät. Ensimmäistä kertaa taidan ottaa jopa kellarin käyttöönkin, sillä uudessa ei sitä vaatehuonetta (jota myös varastoksi kutsutaan).

Nyt varastona, tai muuttohuoneena toimii olohuone ja koirilta pääsy kielletty. Paitsi nyt se on ollut taas kovassa käytössä kun ollaan makoiltu sohvalla ja yritetty keskittyä digipoksille tallennettuihin sarjoihin.

Ah, niin odotan jo muuttoa. Miksei se voisi tapahtua jo, ja mieluiten helposti ja nopeasti. Tämä tyttö kuitenkin kiittää ja on iloinen uusista aluista ja vanhojen pölyjen pyyhkimisestä.