29. huhtikuuta 2014

Valon vaikutus

Jos pitäisi listata ihanimmat asiat maailmassa, yksi niistä asioista olisi varmasti auringonvaloon herääminen. Auringon ensisäteet ovat kuin halaus pitkäaikaiselta ystävältä jota ei ole nähnyt pitkään aikaan. ”Huomenta rakas, en ole unohtanut sinua!”

Ihanuutta tietysti jatkaisi se, jos voisin rojahtaa sohvalle tai istua parvekkeella teekuppi kädessäni ja herätä rauhassa uuteen aamuun. Mutta aamuisin heti kun osoitan vähäisinpiäkään virkistymisen merkkejä, Rafi on heittäytynyt jo selälleen vatsani päälle vaatien aamurapsutuksia ja ulos lähtöä. Mutta viimepäivinä onkin ollut ihana jatkaa heräämistä pienellä aamulenkillä auringonvalon lämmittäessä kasvoja.

Ymmärrän hyvin niitä, jotka ovat ostaneet heräämisvalon talvipimeyden taltuttamiseen ja ylistävät niitä maasta taivaisiin. Ehkä minäkin ensi talvena? Tai sitten elän edelleen siinä toivossa että seuraavan talven voisin vain viettää sängyssä talviunilla.

Mutta lähestyvä kesä ja lisääntyvä lämpö ja valo on saanut minut heräämään aikaisemmin kuin talvella, ja on tosiaan ihana aloittaa aamu normaaliin aikoihin, eikä puolelta päivin. Enää ei tunnu että olisi kokoajan kiire jonnekkin, ja kaikki pitäisi ehtiä aikatauluttamaan. Koputetaan kuitenkin puuta varmuudeksi, ettei vain huomenna töihin lähtiessä jalassa ole vain yksi sukka ja hammasharja suussa kun juoksen kiireessä.

Minä siis vietän vappuni töissä ja siitä suoraan suunnataan koirien kanssa juhlistamaan ystäväni luo chihuvappua siman ja munkkien merkeissä kuten viimekin vuonna. Perinne? Ei haittaisi yhtään vaikka siitä sellainen tulisi.

Toivottavasti teilläkin on ihana vappu tiedossa. Onko teillä ylipäätään mitään perinteitä tai tapoja, aamubrunsseja, pukeutumista yms lähipiirissä? Olisi ihana kuulla miten muut viettävät tänä vuonna vappuaan!