22. kesäkuuta 2012

Piinaava paha mieli

Juhannusta yksi päivä takana. Vietin tänään sitä vanhempieni luona sisko sekä Tikru mukana. Tikru jaksoi kolmivuotiaan vimmalla kehua maissintähkien makua. Vaikka se saikin minut hymyilemään sisälläni ajatukset karkailivat aivan muualle.

En muistanut sen olevan näin kamalaa toisinaan. Sen kun jalka ryhtyy heilumaan ilman tahtia ja kädet eivät tahtoisi valikoita lautaselta mitään. Kun mielessä kaihertaa ahdistus liittyen edessä olevaan ruokaan ja mitä siinä voisi olla. Oliko pekonin rasva roiskunut niihinkin jotka luulin pelastaneeni? Ahdistus palasi pitkien aikojen jälkeen, muistutellen tulevasta ja menneisyydestä.

Se kuiskutteli minulle ja nosti kielelle sen maun jonka muistan niin hyvin. Se tahtoi tulla ulos kuin käärme kuiskutellen paratiisia. Päätin mieluiten valita pimeän turvan, paratiisi tai ei. Peitto pään yli ja silmät kiinni, yritäpä nyt ahdistus luikertaa mieleeni.

Puoli tuntia lepoa, nielaisu, mutta vasta kotiin päästyäni hermostuneisuus alkoi helpottua. Nyt olisin turvassa, ei mitään mikä voisi laukaista pahat ajatukset mieleeni. Kuiville päästyään on yritettävä muistaa, ettei voi kastaa pikkuvarvastakaan, vain jottei houkutus sukeltaa kävisi liian suureksi.

Enhän minä sitä paitsi osaa uidakaan.