21. elokuuta 2011

Kieltämisen lait

Lapsena luomme itsellemme sekä toisille sääntöjä ja kieltoja. Toiset asettavat myös omat sääntönsä ja kieltonsa meille. "Ei karkkia iltaisin", "katuneliöiden reunoihin ei saa astua", "läksyt tehdään heti koulun jälkeen". Sääntöjä kumotaan ja kieltoja rikotaan, rajoja  vedetään pidemmäksi. Lisäksi on yleisiä sääntöjä joita kaikkien oletetaan noudattavan. Itse keksisin monia kieltoja mitkä pikemminkin pitäisi olla lakeja joidenkin lakien sijaan. 

Jos nämä kiellot näkyisivät laissa, elämäni (ja monen muunkin) helpottuisi huomattavasti. Silloin suurimpia kielteisiä aiheita liityisivät kuumeeseen. Ensinnäkin kuumessa nähtävät unet olisi kiellettävä rangaistuksen uhalla. Olen nähnyt mm. unia siitä kuinka Misasta tulee yht'äkkiä lihava nainen joka on nostettava suosta, ajokortiton kaksoissiskoni ajoi autoani, kaivoin vanhempieni pihan kentälle uima-allasta (osasin uidakin siinä unessa), opetin, siis kunnolla opetin, karkilakon hyödyistä sekä miten vain yhden karkin syöminen päivässä parantaa elämää. Osasin lisätä myös talouden hyödyt näihin. 

Kuumeessa olisi myös kiellettävä töiden tekeminen (asiakas katsoo hieman oudosti kun jumitat puoli tuntia vain tuijottaen tyhjää) sekä lauseiden kirjoittaminen. Jopa yrittäminenkin olisi kielletty.
Laissa pitäisi kieltää pesukoneen käynnistyminen jos jostain taskusta löytyykin se pieni nenäliina. Nettikaupat niiden helppouden vuoksi. Junior Master chef sillä se saa aikuiset lahjattomat ruanlaittajat tuntemaan olonsa erittäin huonoksi. Uusien kivempien tavaroiden ilmestyminen juuri kun olet ostanut vastaavan, vaatteissa tämä ei haittaa mutta isoissa kalusteissa kyllä. 

"Miltä sinusta tuntuu?" kysymyksen esittäminen kuin toinen on kipeä. Mitä siihen voi vastata, "no ei tässä nyt kummempia, semi normilt"? 
Kyllä, turhimmat lait pitäisi muuttaa kieltolaiksi. Tai siis kieltojen laillistamiseksi. Siis. Äh. Juuri tämä pitäisi kieltää, varsinkin minulta. Järkeviltä kuullostavien lauseiden muodostaminen väsyneenä ja epäkeskittyneenä. Oi kyllä nyt tämä asia pitää ajaa läpi hallitukseenkin. Pitääkin sanoa Maria Gutzeninalle (tms) seuraavan kerran kun mun kassalle tulee. Muuten en myy! 


Kieltäydyn myymästä kieltolaita vastaan.